Jídelníček

OD – DO

 

24.2.-28.2.2020

                           

 

 

 

 

 

 

PONDĚLÍ

Slunečnicový chléb s máslem, plátkovým sýrem a ledovým salátkem

 

Polévka – frankfurtská s párečkem

Hl.jídlo – kebabčata, vařené brambory

Jablkový kompot se slunečnicovými semínky, piškoty

 

 

 

 

 

ÚTERÝ

 

Tmavý chléb s pohankovou lámankou, tvarohová pomazánka s pažitkou, cherry rajčátka

 

Polévka – zeleninový vývar s kapustičkami a těstovinami

Hl.jídlo – mrkvový perkelt s uzeným tofu a rozmarýnem, těstoviny

 

 

Bílý jogurt s oříšky a medem

 

 

 

 

STŘEDA

Vícezrnný chléb s tofu paštikou, bylinkami a paprikou

 

Polévka – hráškový krém s celozrnnými krutony

Hl.jídlo – hovězí masíčko dušené v mrkvi, vařené brambory

 

Ovesná kašička s banánem, datlovým sirupem, kokosem a chia semínky

 

 

 

 

       ČTVRTEK

 

Kváskový chléb s rajčatovou pomazánkou a ředkvičkami

 

Polévka – hovězí vývar s hráškem a rýží

Hl.jídlo –  rýže s pečenou zeleninou na česneku

 

 

Ovocný salátek se zázvorovo-skořicovou zálivkou, tmavý křehký plátek

 

 

 

 

PÁTEK

 

Toastík s luštěninovou pomazánkou a zeleninovým salátkem

 

Polévka – z bílých fazolek

Hl.jídlo – kuřecí maso s fazolkami ve smetanové omáčce, domácí

               kynutý knedlík s mrkví

 

Mandličková vánočka s máslem, marmeládou a mandarinkou